April 2021

Har inte hunnit skriva och publicera detta förrän först nu, men jag gillar verkligen att kunna gå tillbaka och kolla på dessa. Så nu kommer en liten sammanfattning av April

Betyg på månaden: 4/5, bra månad. En av de bästa sedan covid kom till Sverige (känns dock inte som att 5/5 inte kan ges förrän covid är "borta").

Månadens längtan: Att få ta vaccin. Vet att det inte löser allt, men vill verkligen känna en liten mer "frihet" och "trygghet" i att vara vaccinerad. Ja, man kan fortfarande få det och bli smittbärare, men det är ju lägre risk i alla fall.

Månadens uppfyllda mål: Förlängd tjänst på mitt konsultuppdrag, förlängt kontrakt på min lägenhet. Två stora saker som "hängt" över mig, blev bekräftade idag. Vilket känns riktigt bra!

Något som har varit extra bra den här månaden: Det är mycket som har varit bra. Jobbet sjukt mycket men väldigt bra. Spa, födelsedagar, umgänge och massa mer. Topp! Juste, jag hjälpte min pappa med att swisha för att stödja Djurgården fotboll och på det vann han en tröja av de och blev så otroligt glad! Så det kändes väldigt kul!

Mest gillade bilden på instakontot: Min bildserie från landet (se ovan). Har för en gångsskull publicerat mer än vid ett tillfälle den här månaden.

Vad jag köpt: Blommor (som varje månad), badräkt till spa, en tavla till mitt vardagsrum (ska köpa tre till) och sen har jag förbeställt lite kläder från Djerf Avenue.

Månadens känsla: Genomsnittligt väldigt väldigt bra!

Något tråkigt som hände: Jag bytte pstav i april (inte egentligen något tråkigt) men fick enorma hormonsvängar av det. En hel dag låg jag bara och grät utan att egentligen förstå varför. Kände mig otroligt låg och bara grät och grät och grät. Det är otroligt oskönt att behöva känna så. Men nu har jag haft den i lite över en vecka och känner mig mer stabil. Däremot kände jag inte alls varken uttagandet eller insättandet av den nya pstaven (hade använt Emla plåster innan) så det var skönt iallafall. Har läst så mycket om folk som haft problem vid uttagande, men det slapp jag!

Månadens tips: Alla utom vi. Månadens serie för mig. Sjukt bra! Hoppas på att det kommer en säsong till snart.

The one that got away: Vi hade planer på att vara mer på landet den här månaden. Men det har varit saker som har gjort att vi inte kunnat vara där ute lika mycket som vi hade önskat.

Summering av april: Födelsedagar för båda mina föräldrar, middag med kusinskaran och träffa gamla goda vänner som jag inte har träffat på riktigt länge. På det var jag på en lyxhelg på spa med familjen. Ja, den här månaden är nog den bästa på riktigt länge! På det har Djurgården vunnit 4 raka matcher i början av Allsvenskan. Ja, mycket bra månad!

Blev april som jag trott: Till viss del, ja. Men den blev faktiskt bättre. Har inte längre några förväntningar på livet med covid i samhället. Så den här månaden har varit över förväntan!

Vad gjorde jag förra april: Promenader, promenader och mer promenader. Då var att vara i "karantän" något nytt. Och om jag träffade folk gjorde jag det endast utomhus på promenader. Utöver det hade jag precis börjat arbeta på Dunderdog och höll på att skriva min Examensuppsats tillsammans med min kompis Fanni. Tror månaden kändes rätt lång, stressig (skolmässigt) och tung. Den här april känner jag mig betydligt gladare och bättre än förra året.

Något som gjorde mig ledsen: Hormonsvängarna

Månadens träning: Fortfarande hemmaträning och promenader. Har nog träningsmässigt varit en av mina sämsta månader hittills. Men har tränat tre dagar i veckan sedan januari 2020 och har missat allt som allt ca 10 pass sedan dess. Så är ändå nöjd! Det är mer än vad jag någonsin tränat i mitt liv.

Planer för nästa månad (maj): Träna, jobba, vara på landet (förhoppningsvis vaccineras, lär dock bli i juni) och vem vet, kanske får man även komma tillbaka till arenan för att se fotboll live (om man har tur). Det hade varit något. Nej, jag har inga direkta planer för maj utan vi får se vad som händer helt enkelt.

Något som gjorde mig extra stolt den här månaden: Förlängning av mitt konsultuppdrag! Shit, va stolt jag blev när jag fick veta det!

Månadens magi: Körsbärsblomningen. Det är så himla himla fint!!!

Månadens favorithändelse: Att vara på spa med familjen. Lyxigt att bo i värsta sviten, äta afternoon tea, trerätters, spela shuffleboard och få ansiktsbehandling. Ja, den var en riktig jackpot!

Favoritserie den här månaden: Alla utom vi - fan vilken bra och viktig serie. Den handlar om ett par som är ofrivilligt barnlösa och gör allt de kan för att få en bebis. Riktigt bra serie. Jag brukar inte gilla svenska serier särskilt mycket, men den här är riktigt bra. Björn Gustafsson och Alba August gör det riktigt bra. I och för sig tycker jag hela castingen är klockren.

Favoritbok den här månaden: Jag hade ju börjat läsa "Överraska mig" med Sophie Kinsella, men fick en bok i present om Tina Thörner (kartläsare i rally) och har redan läst halva. Den är verkligen värd en läsning, trots att jag själv inte varken följer eller gillar rally som sport så, tycker jag hennes liv och story är väldigt intressant. När jag läst ut den kommer jag att återgå till Sophie Kinsellas bok.

Favoritlåt den här månaden: La Cultura - Stefano Vecchia. Har lyssnat på den i flera månader av och på, men den här månaden har den nog spelats mest av samtliga låtar. Sen älskar jag även Det stora röda huset - Benjamin Ingrosso. Lyssnar på den ett par gånger per dag. Bonus: Balla ur - Mange Makers (bara för att det är så jävla roligt att de släppt en ny låt haha)

Gillar

Kommentarer

LouiseEdling
LouiseEdling,

Åh så roligt att ditt konsultuppdrag har förlängts <3

nouw.com/louiseedling