Augusti 2021

Betyg på månaden: 5/5. Inte för att varje dag har varit fantastisk, men snarare för att trots allt det här så har augusti känts mysig. När jag tänker på månaden blir jag glad. Och om jag ska tänka att 5/5 ska innebära en PERFEKT månad. Då kommer det nog aldrig att ske.

Månadens längtan: Att bli färdig med renoveringen av mitt sovrum och kök. Vore sjukt skönt att kunna flytta in ordentligt och komma i ordning.

Månadens uppfyllda mål: Har nog inte direkt uppfyllt någonting sådär. Jag var på min första aw med mina kollegor på Tillväxtverket. Har arbetat hemifrån sedan jag började där i januari så jag har liksom aldrig träffat de i verkligheten. Så det var kul att ta en aw med ett par av de och bara ha en trevlig kväll.

Något som har varit extra bra den här månaden: Utekvällar eller hemmakvällar med vänner. Även kvällar och dagar spenderade med min familj har varit det absolut bästa. Juste, min födelsedag var också superhärlig! Spenderade den på spa med mamma och mormor och avslutade med middag med min fina familj. Min sista kväll i läggan spenderades med två riktigt fina människor, vi drack vin och åt meno male. Perfekt avslutning på det kapitlet.

Mest gillade bilden på instakontot: På instagram var jag otroligt inaktiv under augusti. Finns inga uppladdade bilder.

Vad jag köpt: Jag köpte mig ett matbord på Stockholms Stadsmission. Den kostade 250 kr och efter lite tvättande och inoljning så ser det toppen ut. Supernöjd. Riktigt kap. Har även inhandlat två skjortor från Lis Bonne och en från Djerf Avenue.

Månadens känsla: En bra månad. Många tunga och mörka dagar, men tack vare alla fina människor runt mig så har månaden ändå känts otroligt bra.

Något tråkigt som hände: Derbyförlust. Fan vad den sved. Att vara på plats och behöva uppleva en sådan förlust var tufft.

Månadens tips: Favo. I och för sig kanske det endast är tillgängligt i Stockholm (så det kanske inte är så relevant för den stora massan). Men det är en matapp (som typ foodora) fast det är en egen kedja/restaurang som sköter egen utkörning osv. Deras mat är såå otroligt god. Har beställt det i flera månader. Men tror att jag har glömt att tipsa om det.

The one that got away: Min lägenhet i stan haha. Nej men möjligheten att bo så pass centralt.

Summering av augusti: Bra månad alltså. Jag fyllde år och firade mig med min familj. Jag var på en 25-års fest som min kompis hade, som var väldigt bra arrangerad. Jag var på en 26-års fest som var toppen. Var även på en 30-års fest, där de körde kräftskiva och lekar och sådant. Superkul! Träffade vänner från uni och hade aw. Träffade en vän från gymnasiet på aw. Nej men alltså, det finns många ljusglimtar i augusti. Många fina kvällar med fina människor. Tog dessutom min andra dos av vaccinet. Så nu är jag "färdig" (för tillfället i alla fall).

Blev augusti som jag trott: Jo men ungefär. Samtliga födelsedagar och festerna till dessa var ju planerade sen tidigare. Däremot var derbyförlusten lite av en chock (trodde verkligen stenhårt på att vi skulle vinna). Men jaa, faktiskt typ precis vad jag trodde i övrigt.

Vad gjorde jag förra augusti: Träffade kusin, var på landet, upplevde derbyförlust, fyllde 25 och var i Kalmar med familjen. Får inte heller glömma att jag även flyttade under augusti förra året. Att flytta är inte min grej. Hatar att bo i lådor och oreda.

Något som gjorde mig ledsen: Ingenting utöver återigen derbyförlusten. Haha, förlåt för tjat och upprepning, men ajjjj.

Månadens träning: Dålig. Bara varit promenader i princip. Ingen träning alls. Katastrof.

Planer för nästa månad (september): Inte så jättemycket planer. Har ett derby att gå på, min mormor fyller år samt mina hundar och sen förhoppningsvis bli klar med renoveringen av i alla fall sovrummet uppe i lägenheten.

Något som gjorde mig extra stolt den här månaden: Har nog inget. Kanske att jag renoverar vinden själv (mamma och pappa hjälper till, men inget proffs). Att vi gör alla delar på egen hand är otroligt tufft vissa dagar. Men när det väl är klart sen kommer det nog att kännas bra.

Månadens magi: Vänskap och familj. Fan va magisk vänskap, värme och kärlek är.

Månadens favorithändelse: Har väldigt många. Kan typ inte välja en. Men min födelsedag, omges av min familj och bara ha en mysig dag var underbart. Perfekt sätt att börja en ny ålder på.

Favoritserie den här månaden: Svårt. Augusti var en riktigt "plöja-serier-månad" för mig. Men den absolut bästa var nog ändå Suits (hade sett den förut, men endast då när det fanns 3 säsonger, så jag kollade om på hela). I övrigt såg jag "Never have I ever", "Familjen Bridgerton" och "Ginny & Georgia". Rekommenderar alla, även om somliga är bättre än andra.

Favoritbok den här månaden: Ingen ändring sedan förra månaden. Läser fortfarande Petra Medes biografi.

Favoritlåt den här månaden: Har ingen favorit den här månaden. Men har ett par låtar som jag har lyssnat på mycket. Några gamla godingar och ett par nya. Mina topp tre är nog "Be Honest - Jorja Smith", "New Normal - Khalid" och "För Evigt - Hanna Ferm".

Gillar

Kommentarer