Cream Cheese Mints

Igår efter jobbet skulle jag till gymmet med Madz. För det första, äntligen har jag gymkort igen (världens lyckligaste brud är jag), för det andra så passade jag på att ge Madde en liten burk med dessa godingar. Hittade det här receptet på Pinterest och var tvungen att testa det!

Det behövs: Pepparmyntsolja, florsocker, philadelphia och karamellfärg.

1. Blanda 250g Philadelphia med 2 droppar pepparmyntsolja​. Jag testade med både elvisp och gaffel, och tycker faktiskt att gaffel är att rekommendera, även om receptet säger elvisp. Rör den relativt slät.

2. Rör sedan i 5-6 dl florsocker beroende på om smeten blir fast, eller lite för rinnig. Blanda i några droppar karamellfärg för önskad färg. Om den blir alldeles för rinnig pga färgen ta i lite mer florsocker. Fungerar inte det kan man även pröva med lite majsstärkelse/Maizena. Men ta inte för mycket av det, då det kan göra den torr och mjölig i smaken. Men det hjälper med någon matsked för att få den perfekt i konsistensen. 

3. Spritsa ut smeten i små klickar och låt stå och torka. Det tar olika lång tid beroende på hur fast/rinnig smeten är. Jag lät min stå framme över natten för att få den perfekta konsistensen. Sen ska dessa stå i kylen (då håller de i en vecka) eller i frysen (då de ska hålla i fyra veckor, enligt pinterest). 

Otroligt lätt recept, även om jag hade problem att få den perfekta konsistensen först. Ta riktigt philadelphiaost också, testade med Coops färskost, men den gav varken lika god smak eller lika bra konsistens. 

Gillar

Kommentarer