Jag vill - listan

Tack för utmaningen härliga @beattriicee ! Läs hennes "jag vill" lista här

Jag vill bli bättre på: att stå upp för mig själv.

Jag vill sluta med: att prokrastinera. Vill bli än mer produktiv vilket har varit ett generellt problem när jag behövt jobba hemifrån under så många månader. Har hittat några saker som hjälper, men finns absolut utrymme för förbättring.

Jag vill ha: vår. Vintern är väldigt fin och mysig på sitt sätt, men jag behöver lite mer solljus om dagarna. Mörkret har verkligen påverkat mig i år. Beror säkert på att jag ständigt sitter hemma.

Jag vill vara: en mamma. Det är fortfarande en av mina största drömmar. Att få bli mamma. Men det är rätt långt bort för mig just nu. Så jag tänker istället svara "jag vill vara på mitt landställe". För på landet mår jag alltid bra och hämtar alltid ny energi och inspiration. Mitt landställe ligger på Mörkö (tar typ 45 min med bil hemifrån) och vårt hus ligger på ett berg så vi har en otrolig utsikt. Bilderna nedan är tagna där på midsommar.

Jag vill någon gång: Gifta mig och skaffa barn. Alltid varit min dröm att skaffa mig en egen familj.

Jag vill att folk generellt ska bli bättre på: (inspireras av @beattriicee i mitt svar för jag håller helt med henne) att folk ska följa restriktioner. Förstår inte vad problemet är för folk med att följa rekommendationerna. Exempelvis i Stockholm ska samtliga ha munskydd på sig i kollektivtrafiken på rusningstider (7-9, 16-18). Och jag åker knappt tunnelbana eller rör mig ute alls men när jag var tvungen att åka in till kontoret en dag förra veckan och åkte 8 på morgonen så var det MAX 50% som hade det. Förstår inte hur svårt det ska vara? Blir så trött. Håll avstånd och följ de få restriktioner vi har så vi förhoppningsvis snart kan återgå till en mer normal vardag.

Jag vill att folk ska sluta: skylla på ignorans eller ovetskap gällande pandemin och vad för restriktioner som gäller för att kunna göra "som man vill". Blir tröttsamt när det alltid kommer någon ursäkt i form av "jag visste inte att man inte borde festa med 50 pers. Men nu vet jag det och kommer inte göra om det. Lovar att bättra mig från och med nu". Vi har levt i en pandemi med restriktioner i snart ett år (även om restriktionskraven har varierat). Det känns faktiskt helt omöjligt att man ska ha missat att det finns regler att förhålla sig till.

Jag vill äta (just nu): lakrits. När jag blivit av med mitt sockersug så brukar jag sällan sakna godis, men just nu saknar jag verkligen smaken av lakrits. Älskar lakrits. Gällande mat skulle jag mer än gärna sätta tänderna i en löjromspizza (typ som den jag åt i somras på den vänstra bilden nedanför).

Jag vill jobba med: Jag älskar faktiskt mitt jobb (endast jobbat med det i ett år) som UX-designer. Så som det är nu känner jag att jag faktiskt jobbar med det jag älskar.

Jag vill lära mig: Grafisk design och typografi, så att jag även kan utföra UI utan problem i mitt dagliga arbete. Skulle vilja ta en kurs i det på Berghs, men jag har inte ekonomin för det för tillfället.

Jag vill träffa: Mina vänner och kollegor.

Jag vill resa till: Island. Jag har alltid velat åka dit. Min drömdestination sedan jag var liten. Vet inte riktigt varför det inte blivit av ännu men det har alltid varit mitt drömresemål, så när man väl kan resa igen vill jag verkligen åka dit.

Jag vill göra: Ta körkort. Har övningskört av och på sen jag var 17 men det har blivit många hack på vägen som gjort att motivation helt enkelt inte funnits. Har heller aldrig riktigt haft behov av det, i och med att det finns så mycket och bra kollektivtrafik och övriga färdmedel där jag bor. Men det är faktiskt en av de saker jag verkligen skäms över, att jag ännu inte kommit till skott att ta körkort trots att jag nu är 25 år (och de flesta av mina vänner haft det i 7 år). Bonus: jag vill gå på fotbollsmatch med min pappa och min bror. Fan vad jag saknar att se fotboll live (bilden ovan till höger är på mig och min pappa från 2014 haha).

Jag vill hylla mig själv för att: Jag orkat med vardagen trots allt som min familj behövt genomgå det här året. Det har varit ett av de tuffaste åren rent psykiskt för mig/oss. Jag vill även hylla mig själv för att jag lyckades ta min examen i somras och att jag fick ett jobb inom ramen av min examen. Känns fantastiskt!

3 personer jag vill ska göra listan: @desireekujala @oliviamalm @sophiehelena

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Åh vad roligt att läsa dina svar 😃 Jag hoppas verkligen att din dröm går i uppfyllelse och att du får bli mamma! <3

nouw.com/hilma
evelinajosefines
evelinajosefines,

Åh vilka bra svar 🥰

nouw.com/evelinajosefines
beattriicee
beattriicee,

Så kul att du valde att göra den här listan! 😍 Måste verkligen säga att det är sjukt att det bara är 50% av alla som använder munskydd. Det är helt galet?!! 🙄 Tycker också alla borde vara en människa och ta reda på vad som gäller objektiv inte skylla på att man inte visste. Island är så magiskt, du kommer verkligen älska det. Så fint att man inte ens kan fånga allt på bild. Hoppas även detta år blir bättre för din vardag med tanke på vad ni fick gå igenom med hela pandemin. Mängder med kramar! 💛💛

nouw.com/beattriicee
Linnealiebig
Linnealiebig,
Så härlig lista ❤️
nouw.com/linnealiebig
amaliev
amaliev,

Hvilken herlig liste!🤩

Og man kan vel aldri nevne nok det med restriksjonene, jeg begynner også å bli lei at folk skal unnskylde seg og si de ikke viste om restriksjonene!🙄😤

nouw.com/amaliev
oliviamalm
oliviamalm ,

Så kul att få läsa! Jag vill också vara en mamma, det känns som en magisk känsla 😊

nouw.com/oliviamalm
Desireekujala
Desireekujala,

Så härlig lista 😃 Kul att du taggat mig! <3

nouw.com/desireekujala