Januari 2021

Inspirerades av @celinelundqvists ! Check in hennes inlägg här

Betyg på månaden: 3/5 för att vara corona-månad. Om man räknar med hur jag hade sett på månaden om inte corona fanns, hade den här januari varit ovanligt händelselös.

Månadens längtan: Att corona försvinner och att man får återgå till sitt liv och att få träffa vänner igen.

Månadens uppfyllda mål: Hade inte direkt satt några stora mål. Hållit i min träning. Skött jobbet. Organiserat min lägenhet. Målat min tavla. Ja, lite sådana smågrejer har jag ändå uppfyllt. Rengöra ugnen var en bitch, så den är jag stolt över att jag gjort. Juste! Lade färdigt pusslet på 1500 bitar, det var nice.

Något som har varit extra bra den här månaden: Att jag fick ett projekt och är numera konsult tills juni. Känns skönt att veta att man har stadigt jobb en tid framöver.

Mest gillade bilden på instakontot: Har bara laddat upp fyra bilder under januari men det var en selfie som fick mest likes.

Vad jag köpt: Har handlat en hel del grejer till lägenheten. Ett par har ni ju fått se, som lådor t.ex. men även en filt, en hatthylla, lite tavlor, ett duschdraperi osv. Men typ endast saker till lägenheten faktiskt.

Månadens känsla: Medioker allmänt och i mitt sociala liv. Men tack vare min familj, rätt mysig och härlig månad ändå. Att ändå ha en bror, en mamma, en pappa och en mormor och morfar (kolla bara va söt han var på nyår med min hund i famnen) att umgås med varje dag om jag så vill är otroligt härligt! Alltid tacksam över deras sällskap.

Något tråkigt som hände: Vi fick in råttor i villan (hemma hos mamma) så vi måste förmodligen renovera från grunden och renovera köket. Utöver det är det att min moster och mina kusiner fick corona (som tur är har alla, än så länge i alla fall, fått feber som mest och inget livshotande).

Månadens tips: Inredning på Clas Ohlson och Jysk. De har verkligen fått fin inredning. Har hittat många kap på inredning där!

The one that got away: Jag vet inte riktigt. Möjligheterna med att fota naturen (i och med att mitt bästa objektiv är trasigt, vet ej felet på det). Går ju att göra med mobil. Men föredrar min kamera. Men det löser sig. Vet inte om det räknas som något som "got away".

Summering av januari: Tycker månaden rusat förbi. Brukar tycka att månaden är seg, men den här for förbi. Får lite ångest över hur mycket tid som går under corona, när man inte verkligen kan utnyttja tiden till att träffa vänner och göra roliga saker. Har däremot lagat mycket god mat. Ätit massvis med pannkakor haha. Blivit en omgång varje helg.

Blev januari som jag trott: Ja, men ungefär som jag tänkt det. Ett par saker jag inte hade räknat med såklart (råttorna, mina kusiner fick covid etc). Men annars, pretty much the same.

Vad gjorde jag förra januari: Jag var i Amsterdam i början av januari. Sen hade jag mitt sista projekt i skolan (minus kandidatuppsatsen då) och påbörjade min praktik på Dunderdog som sedermera anställde mig.

Något som gjorde mig ledsen: När jag hörde om tortyren på kravmärkta slakteriet. Jag har knappt ätit kött alls det senaste året. Men sedan den där dagen har jag inte kunnat förmå mig att äta något kött alls. Det gick helt enkelt inte för mig längre.

Månadens träning: Jag kör ju mina tre dagar i veckan med mitt träningsprogram. Men utöver det har jag börjat cykla 30 min två dagar i veckan. Så får vi hoppas att resultaten börjar synas, även om jag främst gör det för min hälsa!

Planer för nästa månad (februari): Fick av min pappa en spa-weekend i julklapp att spendera tillsammans med min mamma, min bror och hans flickvän. Så det ska vi försöka boka in. Skulle behövas. Annars är det endast att åka ut lite till landet och kanske nu även då renovera mammas kök, beroende på skadorna råttorna gjort, återstår att se.

Något som gjorde mig extra stolt den här månaden: Att jag under mitt första år som UX-Designer lyckades få ett konsultuppdrag. Känns fantastiskt!

Månadens magi: All snö som faktiskt ännu inte har omvandlats till slask! Det är så fint så länge det är snö!

Månadens favorithändelse: Åh jag vet faktiskt inte. Har funnits ett par stycken. Drinkkväll med min bästa vän, promenader i snö och filmmys med familjen.

Favoritserie den här månaden: It's a sin tar nog priset. The Office med. Två helt olika serier. Men båda förtjänar verkligen att bli nämnda som månadens serie(r).

Favoritbok den här månaden: Har knappt läst alls den här månaden, håller fortfarande på och läser "Omgiven av idioter" då jag främst läser på sommaren men den är nice.

Favoritlåt den här månaden: Båda har jag hört så mycket på TikTok att de hamnade i min Spotify-lista. "I Hope - Gabby Barett" och "Rasputin - 7th version - Boney M." Bonus: "Du måste finnas - Newkid" och "Killing Time - Peploe"

Månadens projekt: Måste ändå vara att måla tavlan och att jag fått upp min hatthylla!

Månadens outfit: Har absolut inga outfitbilder från månaden, vilket inte är så konstigt då jag verkligen levt i mina mjukisar hela januari. Men mjukisar i olika färger och kombinationer är min outfit.

Något som gjort mig extra glad den här månaden: Att jag haft möjlighet att träffa två av mina bästa vänner den här månaden. Sådant gör väldigt mycket.

Gillar

Kommentarer

agnesmathilda
agnesmathilda,

Längtar också såååå efter att den här pandemin ska försvinna... Hoppas vi snart kan få leva någorlunda som vanligt ❤️

nouw.com/agnesmathilda
evelinajosefines
evelinajosefines,

Ja alltså corona kan ju fara så långt som det bara går! Usch hoppas det snart är över.. 🥰

nouw.com/evelinajosefines
lifeofkile
lifeofkile,

Kul att få läsa om din januari, gör själv en varje månad! Så kul att se tillbaka på sen😍

nouw.com/lifeofkile
Desireekujala
Desireekujala,

Så mysigt att läsa om din månad! Hoppas du kommer vem på en liten spa weekend i februari 😃

nouw.com/desireekujala
oliviamalm
oliviamalm ,

Så himla härligt inlägg! Jag har inte heller tagit så många outfit bilder...

nouw.com/oliviamalm