Maj 2021

Har haft så otroligt mycket med jobbet att min fritid precis räckt till träning och lite kompisträffar, så bloggen har blivit otroligt lidande. Inga inlägg (vilket är synd, för jag gillar att gå tillbaka och kolla på det). Men ibland blir det så. Måste prioritera annorlunda ibland. Men nu blir det en recap av maj i alla fall.

Betyg på månaden: Wow svårt att sätta betyg. Har haft en riktig berg- och dalbana månad. Några riktigt tunga svackor och några riktigt bra och roliga händelser. Borde kanske sätta medelbetyg, 3/5.

Månadens längtan: Semester! Att vara ledig och sola, bada och bara chilla med vänner är typ det jag verkligen längtar efter.

Månadens uppfyllda mål: Att mitt ena projekt på jobbet äntligen sätts i produktion. Har längtat efter det. Har jobbat stenhårt med det. Så ska bli skönt att de stora delarna av jobbet är klara. Däremot har jag aldrig varit med om ett projekt där citatet "De sista 20% av projektet tar 80% av tiden" inte stämmer. Så det kommer säkerligen vara tidskrävande med de "sista" detaljerna.

Något som har varit extra bra den här månaden: Att jag klippt mig och färgat håret brunt igen. Känns fantastiskt faktiskt. Har velat ha långt blont hår hela mitt liv. Men har verkligen insett att jag passar mycket bättre i brunt hår och det är mycket bättre när det är kortklippt.

Mest gillade bilden på instakontot: Bilderna jag lade upp i samband med att jag färgade och klippte håret, som ni kan se ovan.

Vad jag köpt: En ny tavla från min kompis som skapar egen konst. Hon och hennes familj har ett eget företag och säljer massa fina saker. Köpte även en playsuit på rea och lite andra småsaker.

Månadens känsla: Varit helt okej. Ljuset, solen och värmen gör mycket gott. Det gör att man pallar mer saker som går emot en i övrigt. Så en helt okej månad.

Något tråkigt som hände: Att det finns en risk att jag inte får bo kvar i lägenheten som jag hyr. Det är svårt att få tag i lägenheter i Stockholm, så det skulle vara synd. Men det får jag försöka lösa. "Let's cross that bridge when we get to it".

Månadens tips: Jag köpte Bäst i Test boken, med massa test som man kan genomföra med vänner och så. Den kommer nog att användas flitigt i sommar. Kommer bli så roligt!

The one that got away: Att bli meddelad att Roskilde inte genomförs i år (inte mer än dagsbiljetter, och det är inte så nice för mig som inte bor i närheten). Jag menar, jag hade väl inga direkta tydliga planer på att kunna gå men jag hade kvar min biljett sen 2020 så fanns väl ändå något hopp haha.

Summering av maj: Maj hade som jag tidigare skrev många riktigt härliga dagar, men också mycket riktigt betungande händelser. Några picknickar med vänner i solen och lugna dagar på landet var definitivt toppen av månaden.

Blev maj som jag trott: Nja. Det var många delar som blev osäkra, och det har krävt mycket jobbiga diskussioner där man ständigt måste stå på sig själv. Sådant är alltid jobbigt.

Vad gjorde jag förra maj: Satt och var inne på "slutklämmen" av min C-uppsats, skaffade glasögon och gjorde lite DIYs med mina kläder.

Något som gjorde mig ledsen: Samma som det negativa den här månaden. Att jag kanske inte kan bo kvar i lägenheten jag bor i just nu.

Månadens träning: Det är fortfarande gymträning. Har inte orkat ta tag i cardio alls. Utan jag fokuserar på mitt gymmande haha. Tre dagar i veckan fortfarande, no more, no less.

Planer för nästa månad (juni): Jag ska på lite fotbollsmatcher (eftersom inlägget är lite sent så har jag redan gått på min första på 1,5 år). Men det ska bli såååå kul! Fan vad jag har saknat fotboll. Utöver det är det midsommar, fixa landet och mitt ena projekt på jobbet sätts äntligen i produktion.

Något som gjorde mig extra stolt den här månaden: Att jag har löst majoriteten av alla betungande stora diskussioner är ändå skönt. Sådant hänger verkligen över en.

Månadens magi: Ljuset! Älskar den här delen av sommaren, där dagarna är så långa och det är den riktiga känslan på sommar.

Månadens favorithändelse: Kvällar i parker med vänner. Det är så himla somrigt och härligt. Älskar verkligen det! Även vinkvällar med mamma på landet. Så mysigt!

Favoritserie den här månaden: Jag har sett om hela Gilmore Girls så det är den jag kollat på. Sett Friends Reunion (vilket inte kan räknas som serie I guess). Ser fram emot att se Thunder in my heart dock. Har inte känt att jag haft möjlighet att verkligen se den ännu. Men i juni ska det göras.

Favoritbok den här månaden: Jag läste ut Tina Thörners bok (superbra bok. Vilket liv hon levt!) men nu läser jag boken "Jag, Caroline". Än så länge bara läst första kapitlet. Men gillar verkligen att läsa självbiografier nu.

Favoritlåt den här månaden: Svårt att välja favorit då Eurovision verkligen levererade i år. Men ÄLSKAR 10 years (Islands bidrag), ZITTI E BUONI (Italiens bidrag och vinnare) och SHUM (Ukrainas bidrag). Utöver det gillar jag verkligen Voila (Frankrikes bidrag) också!

Gillar

Kommentarer

svullo
svullo,

Tråkigt om du måste flytta när du bor så fint och mysigt, jag hoppas det löser sig till din fördel 😊

nouw.com/svullo
emmapetersson
emmapetersson,

Håret blev ju så bra! Snyggt!

nouw.com/emmapetersson