Mars 2021

Vet att det här inlägget kommer så sent som när halva april redan har gått. Men det har varit fruktansvärt mycket att göra både på jobb och privat. Så därför blir den aningens sen. Däremot gillar jag verkligen att ha de här inläggen att titta tillbaka på, så ville ändå göra den.

Betyg på månaden: 4/5, rätt bra månad.

Månadens längtan: Efter sol och värme. Inte som i utomlands (nödvändigtvis, även om det vore härligt att komma bort lite) utan till sommar i Sverige. Gå i fina klänningar, använda solglasögon och bli pigg av solen.

Månadens uppfyllda mål: Att åka till landet och börja röja upp där inför säsongen, samt att fixa lite hemma. Det var även att påskpynta hemma haha. Känner att pynt och att förändra hemmet utefter säsong är ännu viktigare nu när man jobbar och gör allting hemifrån.

Något som har varit extra bra den här månaden: Det var nog att komma ut på landstället. Det behövdes verkligen. Bara att komma bort från innerstan, men även Stockholm som helhet.

Mest gillade bilden på instakontot: Jag är inte den mest aktiva publiceraren av bilder på insta. Varje månad har jag typ ett inlägg att välja mellan haha. Den här månaden var inget undantag. Det var min selfie som ni kan se nedan.

Vad jag köpt: Köpt massvis med blommor hem hit, t.ex. ranunkler som de ovan. Köper minst en bukett i veckan typ. Älskar att ha blommor och växter allmänt. Min lägenhet blir mer och mer växttät. Och jag är ändå inte född med gröna fingrar så det blir en hel del omhändertagen och att rädda växter från antingen att torka ut eller dö av övervattning. Lyckas aldrig pricka in den perfekta mängden vatten för mina växter haha. Utöver det var det en ny soffklädsel (valde vit), ville ljusa upp lägenheten lite. Köpte ju även lakan från Djerf Avenue.

Månadens känsla: Det var en bra månad. Mycket sol och värmen börjar komma. Fått umgås mycket med min familj och tränat på bra. Äntligen har jag även börjat få koll på min kost igen. Bra månad helt enkelt.

Något tråkigt som hände: Folk som beter sig illa. Behöver inte gå in i detaljer, då det inte är mitt att diskutera. Men det är alltid tråkigt att höra när folk behandlar familj/vänner illa.

Månadens tips: Masked Singer - Herregud vilket rolig program. Vissa gissar man rätt direkt på som gömmer sig där bakom, och ibland är man helt lost. Men fan va kul program. Äntligen någon ny idé på program. Verkligen tröttnat på Idol och Let's Dance t.ex. och alla andra som gått i hundra år och det är uttjatat.

The one that got away: Oj, ingen aning. Tror jag har svarat liknande varje månad. Kanske ska ta bort den. Känns som man "går miste" om saker hela tiden på grund av covid. Men eftersom det blivit "vardag" så är det inget jag direkt reagerar på.

Summering av mars: Gått bra på jobbet, men även privat. Däremot har det varit sjukt mycket hela tiden. Har inte haft en helt "ledig" dag på typ hela månaden. Det närmsta jag kom var på landet, men då hade vi ändå lite småsaker att fixa.

Blev mars som jag trott: Mer eller mindre.

Vad gjorde jag förra mars: Den 11e mars förra året blev jag satt i "karantän". Min skola stängde och min praktik blev genomförd hemifrån därefter. Jag satt och skrev på min C-uppsats och hade min praktik hemifrån.

Något som gjorde mig ledsen: Som jag skrev ovanstående, blir väldigt ledsen när folk jag bryr mig om behandlas illa.

Månadens träning: Fortfarande gymträning hemifrån och promenader. Det kommer nog fortsätta så ett tag till. Vill börja gå och simma, men finns ingen tillgänglig simhall för rimliga pengar i närheten av mig. Så får bli senare. Mitt sats kort startar i maj igen. Vill gärna skjuta upp det tills jag är vaccinerad, men vi får se.

Planer för nästa månad (april): Den första veckan i april (den här) så fyller min pappa år och måndag den 12 fyller min mamma. Så vi ska fira de och hänga med familjen. Sen den 24e april ska jag med mamma, Patrik och hans flickvän Linnea på Spa. Ska bli väldigt skönt. Välbehövligt kan jag säga. Fruktansvärt välbehövt.

Något som gjorde mig extra stolt den här månaden: Min prestation på jobbet (börjar det bli tjatigt?), men eftersom jag tog en tjänst som egentligen krävde mer erfarenhet än jag besitter så är det mycket nya saker dagligen. Och jag är stolt över att jag ändå lyckas så pass bra. Sen trivs jag ju superbra också. Det gör ju att man presterar bättre.

Månadens magi: Magin är nog fortfarande att det blir ljusare dagligen. Det känns som att man får längre och längre dagar, vilket är drömmen.

Månadens favorithändelse: Återigen landet. Men när jag vaknade upp där ute. Fick gå ut ur huset och gå på en förbränningstoalett och bara känna att man kommit bort från den snabba vardagen och stressiga miljön (som jag till vardags trivs vansinnigt bra i) var befriande. Så tacksam att mamma har det här landstället att fly till. Ska dit på fredag igen, längtar som satan.

Favoritserie den här månaden: Åh, första månaden jag inte har kollat på en serie. Och det är inte för att jag inte har några att se på. Har miljontals att kolla ikapp eller kolla om (där det tillkommit säsonger men jag behöver se den första för att minnas allt). Jag har verkligen olika humör gällande serier. Ibland plöjer jag fem/sju serier på en månad och ibland kollar jag enbart filmer, vilket jag gjort den här månaden.

Favoritbok den här månaden: Jag har läst ut "Omgiven av idioter"!!! Hur sjukt? Äntligen. Haft igång den boken väldigt länge nu eftersom jag läser så lite under vinterhalvåret. Har bara precis börjat på Sophie Kinsellas bok "Överraska mig". Älskar hennes böcker. Läste nästan alla hennes böcker när jag var 15-16 (av de som fanns då) och plöjde de verkligen. Så ser fram emot den här.

Favoritlåt den här månaden: Ser du månen där du är ikväll - Thomas Stenström. Den påminner om någon jul eller nyårslåt i melodin delvis, men texten är verkligen fantastisk.

Gillar

Kommentarer

LouiseEdling
LouiseEdling,
Så roligt inlägg💕
nouw.com/louiseedling
celinelundqvists
celinelundqvists,

Håller med! Längtar bara efter värme så att man kan gå i lite lättare kläder <3

nouw.com/celinelundqvists
beattriicee
beattriicee,

Kul att summeringen kom trots att du har mycket att stå i, låter verkligen som en bra månad med härliga saker 🥰 Kan även hålla med om Masksinger, vissa är man lost vid men vissa gissar man rätt och får en chock när man inser att folk kan sjunga!! ✨

nouw.com/beattriicee