September 2021

Då var det återigen dags för en recap av månaden som gått. Är ju så dålig på att uppdatera min blogg så det är nästintill endast månadsinläggen som dyker upp. Men det gör inte mig något. Jag gör ju bara det här för min skull, som en liten dagbok typ. Återigen har halva månaden gått av oktober, så några av de saker som jag skriver i "förväntningar av oktober" osv kommer kanske redan ha skett. Men så får det bli helt enkelt.

Betyg på månaden: Får nog ändå ge den 5/5 också. Självklart motgångar och tunga perioder. Men fanimej vilken härlig månad. Har träffat så många roliga människor, vunnit ett derby och bara haft en otroligt härlig månad. Som jag skrev om förra månaden, att om jag sätter ribban på att en 5/5 månad ska vara problemfri och perfekt så kommer det aldrig att ske. Så jag tycker det här är en lagom ribba. När jag ser tillbaka på månaden med glädje och tycker att den varit toppen så förtjänar den högsta betyg.

Månadens längtan: Fortsatt att bli klar med renoveringen. Taket är på plats, men det är rätt mycket kvar ändå. Ser dock ljuset i tunneln när det gäller sovrummet, köket och hallen är dock helt orörda och blir nästa projekt att ta tag i. Hallen gör vi nog klart på en helg eller en vecka som längst, men köket kommer ta en halv evighet tror jag. Mycket som måste fixas där.

Månadens uppfyllda mål: Att komma igång med träningen igen. Kör återigen mina tre pass i veckan och har även kommit igång med mina dagliga powerwalks. Allt som oftast kommer jag upp i 10.000 steg på dessa, men det händer att jag har sämre dagar då det inte blir uppnått (även om det känns sjukt att det inte blir det). Trots det känns det som ett uppnått mål att komma igång med träning och kost igen. Mår bättre och känner mig återigen bättre.

Något som har varit extra bra den här månaden: DERBYVINST! Haha, massvis med saker har varit superduperbra den här månaden. Men derbyvinsten mot bajen (4-1) är rätt så svårslagen. På det vann även damerna derbyt mot bajen (2-1). Så det var helt enkelt en bra derbymånad.

Mest gillade bilden på instakontot: En bildserie på 6 stycken bilder. De som är här nedanför.

Vad jag köpt: Jag har handlat en tröja från Djerf Avenue (no surprise där direkt). Älskar kläderna. Utöver det har jag handlat målarfärg, lite presenter till min mormor som fyllde år och massvis med drinkar haha. Juste! Har även köpt biljetter till Johanna Nordströms föreställning "Ring polisen" på Avicii Arena, så oerhört taggad!

Månadens känsla: En härlig månad. Fylld av utekvällar och fotboll. Precis så jag älskar livet.

Något tråkigt som hände: Att vi fick ytterligare problem i renoveringen. Det har väl löst sig nu men det känns som ständiga motgångar och det är tröttsamt vissa dagar.

Månadens tips: Below Deck Mediterranean (Netflix) - roande och dramafylld serie och sen självklart boken "Brev till mannen" med Bianca Kronlöf. LÄS! Tycker dessutom att om man vill ha en rolig kväll med vänner och dricka drinkar och spela sällskapsspel så är 20hundra5 ett superställe att gå till!

The one that got away: Skulle träffa en kompis mitt i månaden och äta middag på Ted. Vi hade bokat bord en månad tidigare och jag var fett taggad - men jag var också dum i huvudet och glömde bort det på den dag vi hade bokat. Så jag märkte det en halvtimme innan vi skulle ses. Då hade jag precis tränat och fick kasta mig i duschen och fixa mig. Men med tiden det tog att göra mig klar och ta mig till stan så skulle jag ha blivit typ 50 minuter sen. Så vi ställde dessvärre in. Hade enorm ångest. Både för att både jag och hon verkligen hade velat gå och äta där ett tag men också för att jag verkligen ÄLSKAR att umgås med henne, så det kändes piss.

Summering av september: Bra månad återigen. Fan 2021 är inte så dålig ändå. Jag har det rätt bra alltså. Jobbet flyter på (även om jag har haft svårt att verkligen vara kreativ - en av sviterna av hemmajobb tror jag), träningen är i full gång och mitt liv med vänner och familj är fantastiskt. Vilka jävla människor jag har runt mig. Är verkligen oerhört lyckligt lottad att jag har alla dessa människor i mitt liv.

Blev september som jag trott: Jo men faktiskt. Mormor fyllde år och vi firade henne (vilket var supermysigt!), många utekvällar med vänner, derbyvinster (!! förväntar mig alltid vinster trots att vi har statistiken emot oss haha) och att framförallt lägga kvällar och helger på att renovera.

Vad gjorde jag förra september: Träffade min kompis Hanna som jag skulle ha ätit middag med på Ted, träffade min kompis Ebba, åt lunch på pappas jobb (Sturebadet) och arbetade. Betydligt färre utgångar förra året i och med corona och restriktioner. Träningen var i full gång då dock.

Något som gjorde mig ledsen: Det är alltid tungt i september för att det är månaden min bonuspappa gick bort när jag var 16. Det var 10 år sedan i år. Han skulle ha fyllt 52 i år den 2a september men han gick bort den 5e september 2011. På så vis är september en tung månad. Saknar honom.

Månadens träning: I'M BACK! Nej, men jag tog (som jag nämnde ovan) åter tag i min träning. Back in business med mina tre pass i veckan med min PT. Känns bra.

Planer för nästa månad (oktober): Derby (!!!) inför ett fullt Friends Arena, ska på ett dragshow event som min kompis brorsa styr, middag men kompisen jag skulle ha gått på Ted med och sen renovera tills sovrummet är klart! I övrigt blir det nog spontana saker.

Något som gjorde mig extra stolt den här månaden: Att jag tog tag i träningen igen. Det är fan svårt ibland att komma igång igen. Framförallt när du har tappat formen lite, så passen du körde känns extra tunga och du därmed blir extra omotiverad. Men nu har jag kört i över en månad igen, så nu känns det sååå bra!

Månadens magi: Utgången på en tisdag - det var typ folktomt och ändå GRYM stämning ute! (vem kunde gissa att tisdagar var en härlig festdag? Inte jag iallafall).

Månadens favorithändelse: Definitivt derbyvinsterna !! Känns riktigt sjukt att jag sitter och tjatar om fotboll i min blogg. Men det var ren glädje.

Favoritserie den här månaden: Hm.. svårt att säga en favorit. Förmodligen Below Deck Mediterranean den här månaden. Älskar den. Drama men rolig. Men har även kollat på Halston (Netflix) och Motel Makeover (Netflix). Alla tre intressanta och roande, men självklart på helt olika vis.

Favoritbok den här månaden: Brev till mannen - Bianca Kronlöf. Fick den på releasedagen och läste ut hela den dagen. Otroligt viktig bok. Budskapen likaså. Läs. Läs. LÄS!

Favoritlåt den här månaden: Say what you will - James Blake.

Gillar

Kommentarer