Baked Oats

Innehåller affiliate-länkar

Som ni säkerligen märkt sedan tidigare har jag börjat äta havregrynsgröt. Från att jag tyckte det var en väldigt tråkig frukost till att jag älskar att det finns oändliga variationer, där den ena är godare än den andra. Har verkligen många favoriter som jag varierar mellan.

Den här senaste kan inte räknas som havregrynsgröt då man bakar den i ugnen som en kaka. Men den är definitivt ett bra sätt att få i sig ungefär samma saker som havregrynsgröt ger en. Det är dessutom så oerhört gott! Det var min mamma som hittade receptet på nätet och var först med att testa det.

Vad behöver man?
4 1/2 dl havregryn
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

2 mogna bananer
3,5 dl mandelmjölk (jag använder osötad)
0,5 dl creamy jordnötssmör
2 tsk lönnsirap (jag använder osötad)
1 msk hela linfrön
1 tsk vaniljpulver (går även att använda vaniljsocker)

Hur gör man?
- Värm upp ugnen till ca 190-200 grader. Använd en form på ca 20 x 30 cm. Lägg i ett bakplåtspapper.
- Börja med att mosa bananerna i en bunke. Blanda ned mandelmjölk, lönnsirap, jordnötssmör, linfrön och vaniljpulver i bunken med de mosade bananerna. Låt stå och dra i ca 5 minuter så att linfröna får sätta sig lite i vätskan.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål, havregryn, kanel, bakpulver och salt.
- Rör sen ihop de torra och de blöta ingredienserna . Häll i smeten i formen som är klädd i bakplåtspapper.
- Baka i ugnen tills smeten börjar bli gyllenbrun och lite fastare i konsistensen, ca 30-35 minuter.
- Låt svalna i ca 5 minuter. Skär upp i 6 st lika stora delar
- Servera med t.ex. vaniljkvarg, blåbär, osötad lönnsirap eller jordnötssmör.

Ex. tillbehör så är varje bit 210 kcal.

En otroligt god frukost. Jag köper min sockerfria lönnsirap hos My Protein. Kopparna är från indiska och tallrikarna från lagerhaus.

Gillar

Kommentarer

corneliavilhelmssoon
corneliavilhelmssoon,