Fluffiga hälsosamma pannkakor

Vad behöver jag?
Smeten
1 dl havremjöl (eller havregryn som man i så fall maler ned i matberedare)
3 äggvitor (1 dl)
1/2 dl keso
1/2 banan
3/4 tsk bakpulver
1 tsk kokosolja till stekningen

Valfritt (ej nödvändigt): Jag använde även 1/2 scopa proteinpulver i min smet (för att jag måste få i mig mer protein om dagarna). Om du vill använda det så rörs det alltså också ned i matberedaren med de övriga ingredienserna.

Garnering
Garnera med vad ni tycker är gott, men skriver vad jag garnerar med.
1/2 banan (som jag körde i vår luftfritös för att det är ännu godare då!!)
1/2 dl hallon (jag använde frysta som var aningens syrliga så blandade de med lite ICA sötströ)
1 msk jordnötssmör

Hur gör jag?
Blanda alla ingredienser förutom äggvitan i en matberedare tills det blir en smet/röra. Vispa äggvitorna separat tills de blir fluffiga och du kan vända bunken upp och ned utan att smeten ramlar ut. Vänd sedan ned äggvitorna i den övriga smeten och vänd runt tills det har blivit en fluffig smet. Därefter är det bara att börja steka. Jag använde en halv dl smet per pannkaka. Sen stekte jag de på medelvärme så de hann bli genomstekta, fluffiga och ändå få färg. Slutligen är det bara att komponera ihop pannkakorna med garneringen/tillbehören så är det färdigt att äta!

Receptet är inspirerat av Olgas recept på bananplättar (med min egen twist). Receptet blir med garnering och proteinpulver 504 kcal per portion. Utan min garnering och proteinpulver blir det 303 kcal per portion.

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Mm perfekt till imorgon när det är veckans pannkaksdag! 😊
nouw.com/johannagrahn
fiaberggren
fiaberggren,
Rekommenderar verkligen😍
nouw.com/fiaberggren