Kladdig kladdkaka

Tycker det är alldeles för sällan man faktiskt äter en kladdig kladdkaka. När jag åt det för några år sen, innebar "kladdkaka" alltid att det var en kladdig chokladkaka. Men nu förtiden kan kladdkaka vara kompakt och mer som en brownie, vilket för mig inte är samma sak. Det finns ett recept jag har bakat efter sen jag var typ 8år som aldrig svikit mig. Dock hade jag glömt bort vissa delar (eftersom jag aldrig skrev ner receptet) men häromveckan när jag googlade hittade jag nästan exakt samma recept. Vissa saker hade jag ju ändrat, efter tycke och smak, men i stora hela är det samma!

Recept:

- 150g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1/2 msk vaniljsocker
- 2 kryddmått salt

Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader. Smält smöret, gärna i en kastrull, men fungerar även i mikron för lite lättare och snabbare bakning. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke och blanda väl. Rör sedan ner de torra ingredienserna i smeten i omgångar varvat med det smälta smöret. Häll smeten i en smord form med ströbröd för att det ska lossna lättare. Grädda i mitten av ugnen 17–20 min (18 brukar vara perfekt i min ugn) tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns en aning lös i mitten. Låt kakan svalna.

Gillar

Kommentarer